Tulosta

Kuusiaidan istutus

Kuusiaidan istutus

kuusiaita.fi kuusiaidan istutus, istuttaminenKun noudat oman kuusiaitataimipakkauksesi, AVAA PAKKAUS HETI JA KASTELE TAIMET. Siirrä taimet odottamaan istutusta varjoisalle paikalle. Kuusen taimet istutetaan sulanmaan aikaan, touko-syyskuulla.

 

Kuusiaidan istutus aloitetaan muokkaamalla aidan kasvualusta suotuisaksi. Muokkaa kuusiaidan kasvualusta kuohkeaksi esim. puutarhajyrsimellä. Kasvualustan on hyvä olla riittävän syvä, leveä sekä hyvämultainen. Huolehdi, että kasvualusta on hyvin ojitettu, salaojitettu tai läpäisevä; liika seisova vesi tukahduttaa kuusen juuriston ja haittaa kuusiaidan kasvua. Muista jättää kuusiaidan molemmin puolin riittävästi kasvu- ja hoitotilaa.

 

Käytä istuttamisessa apuna linjalankaa, se varmistaa että kuusiaita on suora ja kohdistuu haluamallesi paikalle. Aitataimia istutetaan aina kolme kappaletta metrille taimikoosta riippumatta. Istuta taimet riittävän syvään, paakun päälle saa tulla maata 5-10cm. Tiivistä maa taimen ympärillä kevyesti, jotta se juurtuu hyvin.

 

Istutettaessa taimien juuripaakkujen tulee olla hyvin kosteita. Kastele kuusiaita myös välittömästi istutuksen jälkeen. Ensimmäisenä istutusvuonna kiinnitä huomiota kuusiaidan riittävään kasteluun, kosteus parantaa juurtumista. Kastele aitaa reilusta muutamana ensimmäisenä kasvukautena ja jatkossa tarpeen mukaan pitkinä poutajaksoina.

 

Pidä kuusiaidan alusta puhtaana rikkaruohoista, kasvava kuusiaita tarvitsee valoa. Alustan kattaminen esimerkiksi kuorikatteella vähentää rikkaruohottumista ja siten hoidon määrää.

 


 

Video-ohje kuusiaidan istuttamiselle

 

Sovellus

 


Kaipaatko inspiraatiota kuusiaitasi kasvattamiseen? Klikkaa kuvaa ja tutki mahdollisuuksiasi.

inspiraatiota