Kasvuunlähtötakuu

Myönnämme taimillemme kasvuunlähtötakuun. Mikäli ohjeidemme mukaisesti käsitelty ja istutettu kuusiaitataimen kasvuunlähtö epäonnistuu hankintavuonna, ota meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse heti asian havaittuasi.

Takuu ei koske taimia, joita on säilytetty Matkahuollon toimipaikassa liian kauan tai vastoin ohjeita, eikä tuhoeläinten, epäsuotuisan kasvupaikan tai muiden ulkoisten tekijöiden taimille aiheuttamaa vahinkoa.

Ohjeet taimien käsittelyyn

Nouda taimipakkaus mahdollisimman nopeasti saapumisilmoituksen saatuasi, avaa se ja kastele taimet. Taimet lähtevät taimitarhalta alkuviikosta kosteina ja ne pysyvät hyvinä pakkauslaatikossa noin 5 päivää. Tämän jälkeen taimet voivat alkaa kärsiä kuivuudesta ja pimeydestä, älä siis jätä pakettia suljetuksi pitkäksi aikaa. 

Avaa pakkaus heti, kun taimet ovat istutuspaikalla. Kastele taimet ja siirrä ne varjoisalle paikalle ulkotilaan odottamaan istutusta. Jos et istuta taimia heti muista kastella niitä säännöllisesti niin, että niiden juuripaakut pysyvät kosteina. 

Istuta kuusen taimet sulanmaan aikana. Maa on hyvä muokata kuohkeaksi ennen taimien istutusta, tarvittaessa voit parantaa kasvualustaa lisäämällä siihen mustaa multaa tai havuille tarkoitettua kasvualustaseosta. Maan parantaminen ei ole yleensä tarpeellista, paitsi jo istutuspaikka on kovin tiivis tai kivennäismaapitoinen.

Kastele taimet ennen istutusta märäksi ja istutuksen jälkeen kastele myös ympäröivä maa. Istutuksen jälkeen suosi kunnollista kertakastelua jatkuvan vähäisen kastelun sijaan. Kostea maa edistää juurtumista, liian märkä maa estää juuriston hapen saannin ja pilaa taimen.

Kasvava kuusiaita tarvitsee valoa, joten pidä aidan ympäristö korkeista rikkaruohoista vapaana. Kuorikatteen käyttö kuusiaidan alla vähentää rikkaruohojen määrää.

 

Toimitusehdot